Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az aljas és műveletlen zsarnok
  2008-03-11 20:22:00, kedd
 
  Az aljas és műveletlen zsarnok


2008.03.11.

,,Megjött a tavasz! Érzik?!" - harsogta még nem is oly rég a televízióban Francisco, a műminiszterelnök.
Érezzük bizony! Vagy ahogyan azt a dúsképzeletű nép egyszerű gyermekei szokták volt mondani egy találó szófordulattal: ,,Érzem a tavaszt, húzom a ravaszt!"
Hát most, a nép, ha csak képletesen is, de a zsarnok halántékához szorította a fegyvert és meghúzta a ravaszt.

A politikai elemzők szerint egyöntetűen totális vereség a kormány és totális vereség a szegfűmintás utódpárt számára az idei első referendum.
Horn Gábor - ha jól emlékszem ő a felelős a koalíciós pártok egymás közötti kapcsolattartásáért -, csatlakozva a műminiszterelnök qrvaországos stilisztikai ámokfutásához, hogy is mondjam csak, a verbalitás széles körben elterjedt, ám a maga egyszerű drasztikusságában vulgárisan alpári kifejezésmódjának eszközkészletét felhasználva imigyen foglalta össze a történteket - figyelem, autentikus idézet következik:
,,Nem azt mondták Feri, azt mondták, hogy menj a picsába!"
Mi a magunk részéről, igaz, némiképp talán emelkedettebb hangulatban mindösszesen csupán annyit kérdeznénk: Mikor indulsz Feri?
Második kérdés: Miért nem előbb?

De mielőtt még a gunyorosság ingoványos talajára tévednénk, figyelmünket szenteljük inkább a jelzésértékű momentumokra. Merthogy akadnak szép számmal.
Aki látta a felvételt, annak minimum érdekes, ahogy Kóka Johnny kipillant a Hír Tv kamerájára és elmosolyodik. Igen, az a Kóka Johhny, aki darab idővel ezelőtt még kart karba öltve Franciscóval együtt menekült a Fidesz-bérenc csatornának kikiáltott elektronikus médium operatőre elől, sőt, a nagyember még oda is szólt neki, vigyázz, vesznek! Most úgy tűnik semmi gond, vegyék csak, hadd lássa ország-világ, hogy röhögöm ki a koalíciós partnert, annak elnökét, aki úgy mellesleg a miniszterelnök is. Szembe parolázok vele, de amint elfordul, belevágom a nagykést a hátába.
Hiába no, majd' elfelejtettem, dejszen mán Horn Gyufa óta tudhatjuk, hogy ez a koalíció érdekházasság a javából! Folyton ezt hangoztatták. Ó pardon, kommunikálták nekünk. Nem közös értékek, hanem jól behatárolható külön érdekek mentén köttetett.
Nem tudom érzik-e, de szerintem, van valami diszkrét bája a dolognak. A nyikhaj kis államtitkár csak úgy lazán elküldi a regnáló miniszterelnököt, kvázi a nagyfőnököt melegebb éghajlatra. Ráadásul mindezt úgy, hogy lemegy adásba. Mit jelent ez? Ez barátaim az Úrban azt jelenti, amit annak idején a bülbülszavú titokszolgánál is megtapasztalhattunk. Lehet, hogy a stróman (értsd: a miniszterelnök) megy, de mi, mármint ők, az SZDSZ marad.
Az idegen test a nemzetben, az SZDSZ. A torkunkon akadt, ez bizony még jó ideig itt marad.
Mi tegnap este Schneider úrral minden körülmények között az Operában voltunk.
Az SZDSZ minden körülmények között a parlamentben marad.
Tetszettek hallani a kommunikációt? Túlteljesítették a tervet az eftársak, 350.000 szavazat helyett 500.000 liberális voks érkezett.
Hadd kérdezzem meg e helyütt, akkor ebből az következik, hogy a Fidesz 80% körüli párt? Merthogy 80%-ot meghaladó a résztvevők között az IGEN-ek aránya.
Ajajj, nagy a baj! Kóka Johnny sietett is azonnal megnyugtatni a külföldi befektetőket (értsd: a kenyéradó gazdát), hogy itten kérem nincsen semmi baj, minden a lehető legnagyobb rendben van, kicsikét elcsúsztunk most egy aprócska banánhéjon, de aggodalomra semmi ok, azonnal korrigálunk.
Mindeközben az agresszív tetű, akiről épp az imént tudhattuk meg, hogy itt lenne az ideje végre, ha elkezdene szedelőzködni, és készülődni valahová, innen nagyon messzire, de mégpediglen sebtiben, szóval Ájtatos Manó a valóságtól teljesen elrugaszkodva a tízen akárhány százalék NEM-ek oszlopocskáinak árnyékában arról papol nekünk bicskanyitogató módon, hogy az ellenzék vereséget szenvedett, mer' hogy a kormány még a helyén van, s helyén is marad!
Az urbánus szubkultúra mélységes mély bugyraiba empirikus tapasztalatszerzés céljából alámerítkező szociológus hallgatók köreiben a dús képzeletű nép az efféle helyzetek megfelelő verbális érzékeltetésére szokta volt alkalmazni a következő szófordulatot, hogy aszongya: ,,És anyád, hogy van?"
Az arrogáns zsarnok, miután könyékig benne turkált az emberek zsebeiben, majd onnan az összes mozdítható lóvét elvitte, még nem átall neheztelni, hogy a bunkó barom állampolgárja a pénztárcájára szavazott. Hát mi a rossebre szavazott volna, te szerencsétlen?! Arra, hogy önként és dalolva éhen dögöljön? Vagy a várólisták valamelyikén végezze?
Hogy is mondta Francisco a lakossági fórumon?
,,A csaló a javunkat akarja! El is veszi!"
Csakhogy, mi nem hagyjuk!

A 2006-os miniszterelnök-jelöltek vitáján láttuk, hogy milyen a csaló, aki szemrebbenés nélkül pókerarccal belehazudik a pofánkba! Te magad mutattad meg, Francisco! Mi pedig nem felejtettük el! Megjegyeztük egy életre!
(De legalábbis remélem, hogy 2010-ig nem felejtjük el! Nem szabad elfelejtenünk!)
Persze megpróbáltatásaink itt még messze nem érnek véget.
Talán emlékeznek még rá, kevéssel ezelőtt a Napló című műsorban, ahol mindig megszavaztatják a nézőket, az összes többi felméréssel ellentétben az jött ki, hogy valami 57% megtartaná a vizitdíjat.
1 gond van.
Qrvára nem egyezik az eredmény! Nem az gyütt ki! Sehogy se! Hogy a rossebbe van az, hogy ekkora az eltérés?
Hazudtunk reggel, délben meg este. Trükkök százai, amikről nekünk nem kell tudnunk.
Egy azért bizonyos. Következetesek. A hazudozásban és a manipulálásban mindenképp. A referendum napján a szavazók mintegy 70%-a mondta azt, hogy a kormánynak a helyén kell maradnia. Mármint a Napló szavazói Azurák szerint.
Van még valaki, aki hisz ezeknek?
Tudjuk, látjuk, értjük az üzenetet.
Ez csak egy népszavazás volt, ennek semmi köze a kormányhoz, a hatalomhoz.
Pedig dehogy nincs.
A nép áthúzta a kormány intézkedéseit, ha tetszik, semmissé nyilvánította azokat. Nálunknál szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban idáig már eleve el sem jutnánk, de ezen a ponton aztán végképp bedobnák a törülközőt.
No, de hát Magyarország az Magyarország. Tudják, a kivétel, amelyik erősíti a szabályt. A szabál, az meg ugye szabál!
De talán mégis akad egy halvány reménysugár!
Aki figyelte Francisco legelső, sajtótájékoztató címszó alatt tartott megnyilatkozását, az felfigyelhetett egy ismét csak freudi elszólásra. Nem azt mondta, hogy visszaállítják a díjak bevezetése előtti állapotokat, hanem azt mondta, hogy helyreállítják.
Nagy különbség!
Óriási különbség!
Lehet, hogy valahol a lelkük legmélyén (már ha egyáltalán van nekik ilyen?!) ők is tudják, ők is érzik, hogy helytelen, amit cselekedtek.
A magam részéről én tökéletesen megértem, hogy már-már feldolgozhatatlan ,,élményt" jelent a szocialista szavazóknak, hogy a nép a ,,baloldali értékekre szavazott" egy álbaloldali kormány ellen. A szolidaritásra, az egyes embert igazságtalanul sújtó terhek közös viselésére szavazott. A munkásszolidaritásra! Másként fogalmazva a keresztényi szeretet mellett tette le a voksát.
Mondják! Önök el tudják képzelni azt, hogy egy felelős államférfi, vagy vezető, ne szeresse a saját népét? Akiket vezet? Mert itt sajnálatos módon ez képződött meg. Adva van egy arrogáns ripacs, maga a megtestesült zsarnok, akinek legfontosabb tevékenységei közé tartozik, hogy a népet, a népét (a népét?) lebeszélje a demokráciáról. Majd miután a nép, az istenadta ráébred, hogy a kötelezettségei mellett (fizess adót, amíg bele nem döglesz) azért jogai is vannak, ráadásul a megátalkodott még él is ezzel a jogával, ez az aljas és/vagy műveletlen bunkó azonmód ráripakodik, rápirít a népre, hogy na most aztán lesz ne mulass! Hogy jössz te ahhoz, hogy megmond nekem, mit tehetek és mit nem? Mi az, hogy én vagyok érted, és nem te vagy értem?
(Csak halkan és zárójelesen, ahogy szoktam. Hölgyeim és uraim, a demokrácia egyik legrégibb, formájának a népszavazásnak alkalmazásakor a törvényhozás házát kordonnal zárják el a nép elől. Mindez pedig történik az Úr 2008. esztendejében, egy ún. teljes jogú európai uniós tagállamban, amelyik magáról fennen hirdeti, hogy demokratikus jogállam. Kérem, nyugtassanak meg, hogy annak idején ugye nem erre tetszettek gondolni, amikor az EU mellé tették le a voksukat? Ez, Hölgyeim és Uraim, az Európai Unió nevű államalakulat totális csődje. Szódemokrácia csupán, semmi más, hiszen megtűrik maguk között a zsarnokságot. Milyen demokraták az olyanok, akik megtűrik maguk között a zsarnokot? Mert az a vezető, aki nyíltan a néppel szembe megy, a nép ellen cselekszik, az, zsarnok.)

A műminiszterelnököt nem érdekli, mi lesz az öregekkel. Hallottuk, az öregecskedő feleségeket le kell cserélni! De nem érdeklik őt a fiatalok sem. Pedig ők is lehetnek betegek, sőt gyerekük is születhet, ami ugyan nem betegség, de indokolt az orvosi segítségnyújtás. Ráadásul a gyerekek gyakran betegek, sokszor kell velük orvoshoz menni. Emellett a szülő akkor is elviszi, ha nem lett volna feltétlenül szükséges, de a gyerekek rovására normális ember nem vállal kockázatot. Emellett a gyerekek akkor is kérnek enni, ha betegség miatt a szülők nem kapnak fizetést. Ez mind nem érdekes! Egy a lényeg, a profit meg legyen. A pénztárfőkönyv rubrikái gyarapodást mutassanak!
És ha már Európát említettük! A kormánnyal szembe mi nem feledkezhetünk meg a matematikáról! Európai árakat csak európai bérekből lehet fizetni! Lehet, hogy az Európai Unió jelenlegi első számú direktívája, a tőke és a javak szabad áramlása helyett, célszerűbb lenne az európai bérek bevezetését bevezetni, mert akkor nagy valószínűség szerint végre mindenki maradhatna nyugodtan a seggén a saját hazájában, ahol végre tisztességes munkáért tisztességes bért kapna és tisztességesen meg is tudna élni belőle. És talán még öngondoskodásra is futná belőle.
Széchenyinek tulajdonítják a mondást az aljas vagy műveletlen népről. Tudják, azokról, akik huzamosabb időn át eltűrik, hogy hitvány fickók vezessék a nemzetet, ahelyett, hogy a pokol fenekére küldenék őket. Azt hiszem ezúttal is, mint már annyiszor, a nagy magyar bölcsességére kéne hagyatkoznunk. Ha már a hitvány fickókat sem tűrhetjük magunk felett huzamosabb ideig, vajon mennyire lehetünk nagylelkűek egy zsarnokkal szemben?
Isten áldja Magyarországot!

A szocialista nagyváros öntudatos polgára
www.johafigyelunk.hu
FÚSZ
http://fusz.hu/node/8121
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: sajtótájékoztató, műminiszterelnök, megnyilatkozását, túlteljesítették, miniszterelnököt, érzékeltetésére, segítségnyújtás, kötelezettségei, megszavaztatják, öngondoskodásra, bicskanyitogató, oszlopocskáinak, eszközkészletét, felfigyelhetett, pénztárfőkönyv, népszavazásnak, alkalmazásakor, szófordulattal, miniszterelnök, szolidaritásra, magyarországot, manipulálásban, következetesek, igazságtalanul, visszaállítják, tisztességesen, titokszolgánál, helyreállítják, feledkezhetünk, szódemokrácia, esztendejében, tevékenységei, állampolgárja, pénztárcájára, államalakulat, megátalkodott, televízióban Francisco, találó szófordulattal, zsarnok halántékához, politikai elemzők, szegfűmintás utódpárt, idei első, koalíciós pártok, műminiszterelnök qrvaországos, verbalitás széles, maga egyszerű, történteket –, magunk részéről, gunyorosság ingoványos, jelzésértékű momentumokra, koalíciós partnert, koalíció érdekházasság, Horn Gábor, Kóka Johnny, Kóka Johhny, Horn Gyufa, Ájtatos Manó, Európai Unió,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ünnepelj csak  próbáljuk ki az őszinteséget  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Különös!  Ébredj  Facebookon kaptam Krisztinától  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különös!  Irgalom és ítélet  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  Szent György napi hiedelmek, s...  Szent György napi hiedelmek, s...  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  A Mester kezének érintése  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Környezetvédelem  Zilahy Lajos gondolata  Sokkal bölcsebb a természet,  Egyszerűen  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 25  A világnak égető szüksége van ...  Föld napja április 22  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Alakot vált...  Alvó cica  Az elfogadásnak... 
Bejegyzés Címkék
televízióban Francisco, találó szófordulattal, zsarnok halántékához, politikai elemzők, szegfűmintás utódpárt, idei első, koalíciós pártok, műminiszterelnök qrvaországos, verbalitás széles, maga egyszerű, történteket &#8211, magunk részéről, gunyorosság ingoványos, jelzésértékű momentumokra, koalíciós partnert, koalíció érdekházasság, regnáló miniszterelnököt, nagyfőnököt melegebb, bülbülszavú titokszolgánál, idegen test, torkunkon akadt, parlamentben marad, résztvevők között, külföldi befektetőket, kenyéradó gazdát, lehető legnagyobb, aprócska banánhéjon, agresszív tetű, imént tudhattuk, ideje végre, valóságtól teljesen, tízen akárhány, ellenzék vereséget, urbánus szubkultúra, efféle helyzetek, következő szófordulatot, arrogáns zsarnok, emberek zsebeiben, összes mozdítható, bunkó barom, pénztárcájára szavazott, rossebre szavazott, várólisták valamelyikén, lakossági fórumon, javunkat akarja, összes többi, azért bizonyos, manipulálásban mindenképp, referendum napján, szavazók mintegy, helyén kell, népszavazás volt, kormány intézkedéseit, ponton aztán, halvány reménysugár, ismét csak, díjak bevezetése, lelkük legmélyén, magam részéről, szocialista szavazóknak, álbaloldali kormány, egyes embert, keresztényi szeretet, felelős államférfi, saját népét, arrogáns ripacs, megtestesült zsarnok, istenadta ráébred, kötelezettségei mellett, demokrácia egyik, népszavazásnak alkalmazásakor, törvényhozás házát, néppel szembe, öregecskedő feleségeket, orvosi segítségnyújtás, gyerekek gyakran, szülő akkor, gyerekek rovására, gyerekek akkor, pénztárfőkönyv rubrikái, kormánnyal szembe, javak szabad, európai bérek, saját hazájában, aljas vagy, pokol fenekére, nagy magyar, hitvány fickókat, zsarnokkal szemben, szocialista nagyváros, sajtótájékoztató, műminiszterelnök, megnyilatkozását, túlteljesítették, miniszterelnököt, érzékeltetésére, segítségnyújtás, kötelezettségei, megszavaztatják, öngondoskodásra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5313
  • e Hét: 19543
  • e Hónap: 30654
  • e Év: 184150
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.